Članek
Managerski kongres 2024
Objavljeno Sep 27, 2024

Portorož, 26. september 2024 - Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič in sekretarka Državnega sveta dr. Monika Kirbiš Rojs sta udeležila Managerskega kongresa 2024, ki je zaznamoval 35. obletnico delovanja Združenja Manager.


Predsednik DS Marko Lotrič je zbrane nagovoril v večernem slavnostnem delu programa pred podelitvijo nagrade Manager leta. Ocenil je, da je Združenje manager v 35 letih dozorelo do mere, da ima na skupnost pomemben in spodbuden vpliv. »Vsa leta delovanja so se v tem krogu plemenitile vrednote, v katere verjamem tudi sam: znanje, spoštovanje, zaupanje, odgovornost in sodelovanje. Za delovanje pravične, transparentne in učinkovite družbe je ključna vrednota tudi ničelna stopnja korupcije, ki mora biti standard za vse. Povrnitev zaupanja v sisteme in ljudi ter močno zavedanje individualne odgovornosti na vseh področjih sta pot do kreiranja poštene družbe. Opremljeni s temi vrednotami lahko kot skupnost rastemo in stremimo k odličnosti.«


Spregovoril je o pomenu ekonomske varnosti in nujnosti, da se pri oblikovanju in izvajanju zelenega prehoda v proces vključijo podjetja, državljani in drugi deležniki. Za napredek gospodarstva so ključni debirokratizacija, razvojno naravnana davčna politika in celovita demografska politika, je poudaril.


»V Združenju manager z negovanjem in razvojem platforme, ki omogoča medsebojno spoznavanje, mreženje in druženje slovenskih managerk in managerjev, ob hkratnem prizadevanju za povečanje ugleda managerskega poklica v javnosti zagotovo močno prispevate k razvoju in preboju slovenskega gospodarstva. Preboj je nujen – v vse bolj povezanem svetu, ob presežku produktov, v času podnebnih sprememb, geopolitičnih napetosti in ohlajanja nemškega gospodarstva, od katerega je Slovenija močno odvisna,« je dejal in izrazil željo, da bi prizadevanja združenja odzvanjala tudi v širši javnosti »na način, da bi vendarle uspehe posameznikov, ki so posledica trdega dela in odrekanja, s ponosom dojemali kot nekaj dobrega, kot dosežek. Da bi se zavedali, da se uspeh plemeniti in širi in da Slovenijo poleg vrhunskih športnikov in znanstvenikov v svetu kot ambasadorji predstavljate tudi vrhunski gospodarstveniki in vodje, ki imate zmožnost navdihovanja, motiviranja in vodenja skozi negotovost, da skupaj s sodelavci sežete po najboljšem«.


Čestital je zbranim za odlične dosežke in izrazil zadovoljstvo, da so priznani uspešni managerji na kongresu odprti in dostopni za novo člane. »Tako spoznavamo nove ideje, se učimo drug od drugega ter si dajemo navdih in podporo. Le z združenimi močmi lahko napredujemo,« je sklenil.


Foto: Združenje manager.

#drzavnisvet #ljubljana #Ajdovščina #Ankaran #Apače #Beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #Cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #Divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolPriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #Izola #Jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #Komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #Lenart #Lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #Mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #Nazarje #NovaGorica #NovoMesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #Piran #Pivka #Podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #Polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #Prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #SlovenskeKonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #Šentilj #Šentjernej #Šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjePriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoObPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #Štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #Tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #Vipava #Vitanje #Vodice #Vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #Zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk #gospodarstvo